7 kozmetických sklamaní roka 2016


Tak ako má každá minca dve strany, aj skúsenosti s kozmetikou môžu byť pozitívne alebo negatívne. O tých pozitívnych tu už reč bola a tak je načase pripomenúť si tie negatívne, predsa len som iba človek a aj mne sa občas podarí uchytiť si kúsok, ktorý za veľa nestojí. Väčšiny týchto produktov sa mi už podarilo úspešne zbaviť resp. posunúť ich ďalej.


Rok 2016 sa niesol hlavne v skúšaní prírodnej kozmetiky a práve toto skúšanie so sebou prinieslo i nejedno zlyhanie. Asi najhoršie skúsenosti som mala s prírodnou vlasovou kozmetikou. Či už šampóny Sante alebo Terra Naturi, ani jedna značka nevie spraviť s mojimi vlasmi to, čo očakávam. Šampóny dobre penia, čo  som bola dosť prekvapená, no rýchlejšie sa mi po nich mastia vlasy a navyše nepozorujem žiaden objem, ani len náznak. 



Aj starostlivosť o telo nebola minulý rok úplne 100% podľa mojich predstáv. Univerzálny jojobový olej značky Soaphoria ma nenadchol jednak svojou neutrálnou vôňou a jednak účinkami. Najviac som bola sklamaná zo sprchového gélu s vôňou brazílskej kávy Yves Rocher, ktorý je na blogoch považovaný za jeden z najlepších. U mňa sa to skončilo svrbením celého tela. 


Moja chuť testovať nové produkty sa nie vždy vypláca a to aj v prípade riaseniek. Nemusíte sa báť, už som sa poučila a momentálne kupujem skôr tie osvedčené. Najväčšie riasenkové sklamanie pre mňa bolo rozhodne od Gosh, hlavne kvôli cene a efektu, cena vysoká, efekt žiaden takže asi chápete. Zmatňujúcich obrúskov Essence mi síce až tak ľúto nie je, no čakala som aspoň nejaké zmatnenie, hoci len krátkodobé, v tomto prípade sa avšak investovať fakt neoplatí. 

Asi najmenej ma minulý rok sklamala pleťová kozmetika, čo ma veľmi teší, no nebolo to úmyselné, skrátka to tak nejak vyšlo. Tento rok si musím dať pozor hlavne na riasenky a šampóny a držať sa radšej osvedčených stálic. Moje experimenty sa nie vždy vyplatia, no bez nich by tento článok nebol, takže predsa len to má niečo do seba.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, ktoré produkty považujete za svoje najväčšie kozmetické sklamania. Skúšali ste niektorí z mojich produktov?


Komentáre

  1. Skvely prirodni sampon ma znacka Navia ❤ je v tuhej forme, peni tak akorat. Vlasy jsou hebke, uhlazene a vydrzi dlouho. Na blogu mam i recenzi ❤

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Naviu som skúšala a má fajn šampóny. Skúšala som santalové drevo, jedine objem vlasom chýbal.

      Odstrániť
  2. Žádné produkty jsem nezkoušela kromě těch matnících papírků a souhlasím s tebou, nic moc teda :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já mám kávový sprcháč o Yves Rocher oblíbený a mamka ho kupuje vždycky po pěti kusech :-) s ostatními zkušenost nemám.
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viem, že mnohým ľuďom sedí a úprimne vonia fakt pekne, len škoda toho efektu po umytí.

      Odstrániť
  4. Matující ubrousky kupuju na ebay za pár korun a připadá mi, že fungují jak mají. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ak si este jojobovy olej neminula, mozno by mu pomohlo pridanie par kvapiek esencialneho oleja na prevonanie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka za radu, toto mi fakt nenapadlo, aspoň do budúcna budem vedieť. Tento som už minula ako telový olej, tam som to dokázala nejako prežiť.

      Odstrániť
  6. No tak to fakt pozerám, že tento Yves Rocher ti nevyhovoval. Pretože fakt je jeden z najoblubenejšich a aj ja ho mám strašne rada. Tá vona...
    Štýl ženy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vonia úžasne, ale to svrbenie bolo nepríjemné. Mne sa to pri sprchových prípravkoch YR stáva často.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.