Levanduľový set českej prírodnej značky Vivaco

Ceska kozmetika Vivaco

Súčasťou vianočných darčekov roka 2018 bol aj tento levanduľový set. Vyrába ho česká značka prírodnej kozmetiky Vivaco. Sama sa musím priznať, že som o značke doposiaľ nepočula. Dokonca ju ani v drogérii neviem bežne nájsť. Našťastie to e-shop vždy zachráni. Set pozostával z produktov starostlivosti o telo a dnes som sa rozhodla tento darček zhodnotiť.

Prv asi niečo krátko o značke nakoľko je to, aspoň pre mňa, vcelku novinka. Značka vznikla v roku 2001 čiže pôsobí na trhu už fakt dlho. Ich produkty sa vyznačujú prírodným zložením, absenciou parabénov a sú zároveň netestované na zvieratách. Ponuka je fakt široká, nájdete tu produkty na pleť, telo, vlasy, opaľovanie či dokonca parfémy. Myslím, že si je z čoho vyberať. Kozmetika sa dá kúpiť cez ich e-shop alebo v niektorých lekárňach. 

Najlepší produkt z celého setu je jednoznačne Bylinná masť s levanduľovým olejom. Vonia nádherne, presne takúto vôňu si s levanduľou spájam ja. Zvyšok setu vonia, nechápem prečo, úplne odlišne a ide o skôr umelú vôňu. Táto mi príde prírodná a takej tej pravej levanduli bližšia. Krém je hutný a jemne fialový, no na pokožke je klasický priehľadný.

Zloženie je maximálne jednoduché, tvoria ho len 4 ingrediencie: Petrolatum, Camphor, Lavandula Augustifolia, Herb Oil. Petrolatum je žiaľ ropná zložka, čo mi teda na prírodnú kozmetiku veľmi nesedí, avšak nie som expert. Každopádne produkt mi príde dobre naformulovaný a v konečnom dôsledku robí na tele skvelú prácu. Moja pokožka bola hydratovaná po celý deň, čo robievajú hlavne také hutnejšie krémy. Krém by som si rozhodne kúpila aj sama, je fakt skvelý.

Hodnotenie: 5/5 bodov.

Levandula kozmetika

Sprchový gél a penu do kúpeľa som použila ako klasické sprcháče. Pena bola hutnejšia a o trochu viac penila, no inak mali úplne rovnaký a vlastne nijaký efekt na moju pokožku. Vysušenú som ju síce nemala, ale nemali nejako extra hydratačný efekt. Aj tá vôňa mi prišla taká dosť umelá a zvláštna, rozhodne s balzamom nemala nič spoločné. Za mňa tieto dva produkty nie.

Posledným produktom je soľ do kúpeľa. Tá je fajn asi ako každá iná soľ, mne sa nepoužíva veľmi dobre. Hlavným dôvodom je opäť zvláštna, taká dosť umelá vôňa. Nepáči sa mi a aj preto tento produkt mám dosť problém minút. Samozrejme na druhej strane nezvyknem produkty vyhadzovať a zase dá sa to prežiť, avšak na trhu sú aj soli s lepšou vôňou.


A sme na konci článku. Produkty sú fajn, balzam by som si ešte niekedy rada kúpila, veľmi dobre pokožku hydratoval. Tá ropná zložka sa mi síce extra nepáči, no možno má v prírodnej kozmetike svoj zmysel. Až taký expert na zloženie kozmetiky ešte stále nie som. Doma mám už nové kúsky s vôňou levandule, takže táto rastlina na blogu ešte priestor dostane.

Majte sa krásne a teším sa na vaše komentáre. Zaujíma ma, či poznáte túto značku a či ste skúšali nejaké jej produkty. Prípadne mi napíšte, kde ste tieto produkty zakúpili.

Komentáre

  1. Znacka je, ak spravne vidim Bodytip a v prirodnej kozmetike ropne zlozky naozaj nemaju co hladat..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som si aj myslela, nuž nechápem potom prečo to výrobca na stránke deklaruje.

      Odstrániť
    2. Pretoze greenwashing. Prirodnym sa moze nazvat cokolvek, neznamena to, ze je kozmetika naozaj 100 percentne prirodna. Ocenujem vsak, ze maju zlozenie napisane rovno na strankach, takze clovek vie co kupuje.

      Odstrániť
    3. Presne tak zloženie rovno na stránke výrobcu je určite plus.

      Odstrániť
  2. Znacku nepoznam, no uz pohlad na modrofialovy produkt napovedal, ze to prirodne velmi nebude :-). Klikla som nahodne na ich stranke na levandulove mydlo a veru prirodne ani nie je. Mne osobne to ani tak nevadi, lebo ja si viem zlozenie precitat, no stale je zial velke percento ludi, co si to ako prirodnu kozmetiku kupovat bude. Takze treba o tom hovorit a pisat.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z toho čo viem tak prírodná kozmetika nemusí obsahovať extra veľa prírodných zložiek. Takže to chápem, telový krém je skvelý avšak kedže má v sebe tú ropu tak si nie som istá či po ňom ešte siahnem.

      Odstrániť
    2. Teraz som asi nepochopila. Prirodna kozmetika ma obsahovat len prirodne zlozky - rastlinne, zivocisne, mineralne , no vzdy len prirodne.

      Odstrániť
    3. A mimochodom - naozaj ten krem obsahuje len uvedene 4 zlozky? Pretoze ziadna z nich podla mna nespravi taketo vyrazne modre zafarbenie. Vyzera to, akoby nebolo uvedene cele zlozenie. Zvlastne.

      Odstrániť
    4. To je už asi otázka na výrobcu, na stránke uvádzajú v zložení iba tieto ingrediencie.

      Odstrániť
    5. Hej, na stranke som to videla, ale to podla mna vybrali iba niektore zlozky. Na webovej stranke podla zakona nemusia vobec uvadzat zlozenie. To ale musi byt kompletne na obale. Na obale su tiez len tieto 4 zlozky?

      Odstrániť
    6. Obal už doma nemám čiže neviem povedať nakoľko je to úplné.

      Odstrániť
  3. O značce jsem už párkrát slyšela, ale nic jsem od ní neměla. Celkově levanduli moc nemusím, takže se mi na této řadě líbí hlavně obaly. A vlastně ani o nic nepřicházím, jak tak čtu. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Obaly majú fakt krásne, tuším majú aj iné vône ako levanduľu.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.