TOP produkty roka 2023 - starostlivosť o telo a vlasy

Vianoce top produkty telo vlasy biankanotes

Konečne nastal ten čas vianočných článkov. Ja tieto články o TOP produktoch roka píšem vždy v predvianočnom čase. Má to už takú super atmosféru, doma je už všetko vyzdobené a aj tie fotky s vianočnými dekoráciami vyzerajú inak. Výnimočne a možno po prvýkrát v histórii píšem ako prvý článok o produktoch na Telo a Vlasy. Viete, že som milovala pleťovku a stále je to pravda, no minulý rok mi až tak neprial experimentovať v tejto oblasti. Mala som kožnú reakciu a aj keď si nemyslím, že za to mohla kozmetika, bola som jednoducho opatrnejšia. O to viac ma však bavila starostlivosť o telo. No a kategoricky som sem pridala aj vlasy. Tak už vás nejdem naťahovať, poďte sa spolu so mnou pozrieť, čo oslovilo moje srdce v roku 2023.

STAROSTLIVOSŤ O TELO

Loccitane Almond Shower Oil nič luxusnejšie som v rámci sprchy na tele v živote nemala. Ničím iným než týmto super miláčikom ani nemôžem začať. Sprchový olej je hustejší, obsahuje veľký podiel mandľového oleja a je to jednoducho skvost. Skutočne toto vyskúšať aspoň raz v živote odporúčam každej žene. Možno aj to prispelo k faktu, že som si kúpila aj ich adventný kalendár. 

Telové mlieko Nature box s mandľovým olejom. Vidím, že v tomto článku bude dosť dominovať mandľový olej. Toto telové mlieko však na rozdiel od produktu vyššie už na trhu nie je. Ja som zohnala v pár e-shopoch ešte posledné kusy. Značka Nature Box je skvelá, ale prečo vyradii toto to nechápem. Mlieko jemne, no pekne vonia, veľmi dobre sa rozotiera  a pokožku skutočne vyživuje. 

Rituals chladivý balzam na pery je môj objav z advenétho kalendára Rituals za minulý rok. Uchvátil ma na ňom hlavne jeho zaujímavý obal. Stlačíte gombík a balzam vám doslova vyletí do ruky. A navyše príjemne chladí. Ocenila som to v lete, ale aj počas zimy. Má peknú, mentolovú vôňu, ktorá nie je umelá, ale skôr taká čistá. A pery nevysušuje, čo je základ. Za mňa perfektný, len neviem, či to bola limitka alebo je súčasťou ich stálej ponuky. 

La Roche-Possay Posthelios gél po opaľovaní. Ja viem, leto je dávno za nami, no tento článok sa týka produktov za celý rok. A tu som tento super gél musela zaradiť. Ono je to skôr krém-gél. Má bielu farbu, vyzerá ako krém, ale pri rozotieraní sa správa viac ako gél. Vstrebe sa okamžite, pokožku vie zachrániť, zreparovať, pomohol mi aj pri reakciách na pleti. No a navyše v Španielsku na dovolenku nám po spálení fungovalo jedine toto. Mimochodom, obsahuje pre zmenu dosť veľa bambuckého masla.

Krém na ruky Soft bio s karité čiže bambuckým maslom. Toto je môj španielsky úlovok, na blogu zatiaľ svoju slávu nezažil, ale je úžasný. Kúpila som si ho síce v lete, no už vtedy som vedela, že si musím kúpiť ešte jeden do zásoby. Veru fugnoval aj ako after-sun, no následne som ho odložila a vytiahla v zime a vtedy som z neho mala hádam najväčšiu radosť. Značka je francúzska, no našla som ju aj na nejakých belgických e-shopoch. Inak príliš nič takže ak budete niekedy v Španielsku tak určite si ho kúpte. Nestál veľa, tuším okolo 3 EUR čo je na bio krém skvelá cena. 

vlasy šampon biankanotes vianoce

VLASOVÁ STAROSTLIVOSŤ

Toto je pre mňa vždy náročná kategória. Mám toho totiž málo nového, no niečo som predsa len našla. Opäť len niečo takže v tomto smere to príliš dlhé nebude. Ako prvý vám musím dať do pozornosti šampón na farbené vlasy, ktorý funguje. Tým funguje myslím, že vlasy nezaťažuje. Je od značky Subrina a výnimočne raz je z drogérie. Dlho som vyberala, dlho som študovala zloženie pretože aj v profi vlasovej kozmetike býva silikónov požehnane, však drahá Maria Nilla. Táto značka je u mňa doma po prvýkrát, ale rozhodne odporúčam. Ochráni farbu a neumastí vlasy. Vhodné aj pre všetky jemnovlásky.

Druhým produktom je maska Vitalitys Intensive. Nie je síce u mňa na blogu nová, ale používala som ju hádam ešte v mojich blogo začiatkoch. Takže si na ňu príliš nepamätáte. Ide o výživnú masku, ktorá asi ako jediná fakt niečo robí. Osobne na tie sľuby vlasových masiek príliš nedávam. Jednoducho takmer všetky nič nerobia. Aj preto používam radšej a skôr olivový olej. Je však pravda, že tieto profi zvyknú niečo robiť. Mne sa osvedčila na obnovu končekov a výživu suchých vlasov napríklad po farbení. Stalo sa mi totiž, že mi niektoré farby vlasy extra vysušili. 

Tak a je to, zhodnotenie roka 2023 z beauty pohľadu máme čiastočne za sebou. A už teraz sa teším, čo nového prinesie rok 2024. Dala som si záväzok spotrebovať čo možno najviac kozmetiky, aj takej tej v mini balení. Predsa len na toľko dovoleniek ročne nechodím a spotrebovať 30 alebo 50 ml produkty sa vcelku dá. Vplyvom kupovania adventných kalendárov sa mi takýchto menších produktov nakopilo doma dosť. Zvyčajne si ich ukladám do krabičky, no obe krabičky mám už plné a to je jasný signál, že fakt stačilo. Navyše vyhadzovať prázdne obaly do koša je pre mňa radosť. To mám vždy fajn pocit, že som kozmetiku skutočne minula a nevyhodila ju celú preto, že mi nevonia alebo už je príliš stará na používanie. No ale ako to s týmto záväzkom dopadne netuším, viete ako - som blogerka a holt každý rok si dávam tieto predsavzatia a akosi mi tej kozmetiky tak či tak neubúda. Ktovie prečo?

Majte sa krásne, rozhodne vám želám, aby sa váš rok 2024 niesol v znamení dobrej energie a pekných chvíľ. No a dúfam, že tu so mnou ostanete aj naďalej. 


Komentáre

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.