Top produkty roka 2023 - pleť a dekoratívka

kozmetika blogerka rok 2023 biankanotes

Séria TOP článkov sa dnes zavŕši starostlivosťou o pleť a dekoratívnou kozmetikou. Z týchto dvoch kategórií sa mi tentokrát ľahšie písala práve tá dekoratívka. V starostlivosti o pleť dominovali hlavne nové pleťové krémy. Musím sa priznať, že napísať tento článok pre mňa nebolo až tak jednoduché, no nakoniec sa to podarilo. To, čo mi však jednoznačne v zbierke chýba je dobré pleťové sérum. Hádam sa mi v roku 2024 podarí nejaké zaujímavé sérum vyskúšať a zaradiť do svojej rutiny. Inak čo mi chýbalo v skincare to som vyvážila v dekoratívnej kozmetike. Líčenie ma minulý rok fakt bavilo a nielen bavilo, vyskúšala som v tomto smere aj dosť noviniek. Tak poďme na to.  

top pletova kozmetika ziaja kremy pletove mastna plet astrid

STAROSTLIVOSŤ O PLEŤ

Ziaja MED očný krém s vitamínom C. Celý tento rad sa podľa mňa vydaril. Ide navyše o rad MED, ktorý je vhodný pre citlivú pleť. Sama vám nepoviem, o koľko percent vás zbaví vrások. To asi bežné očné krémy nedokážu. Mňa však tento krém neskutočne baví, je hutnejší, ale stále príjemný pre očné okolie. A to mi tak nejako stačí. 

Dr. Hauscka pleťový krém s ružou pre mňa predstavoval návrat k ružovej kozmetike. Zároveň som vyskúšala jeden z najviac kultových krémov a značiek celej blogosféry. Tento doktor to skutočne vie. Krém je ľahký, ale nie úplne extra ľahký takže sa dá používať aj v zime. No a skvelo si rozumie aj s make-upom. 

Astrid micelárna voda Aqua Biotic. Hm že sa u mňa niekedy ocitne micelárna voda medzi top produktmi tak to užje  čo povedať. Celkovo fakt, že sa odličujem opäť micelárkami je dosť novinka. Každopádne táto je spomedzi všetkých Astrid odličovačov tá najlepšia. Poradí si aj s riasenkou, neštípe v očiach aj napriek tomu, že je jemne parfumovaná. Konečne produkt dva v jednom, ktorý má viac ako 125 ml. Za mňa určite odporúčam vyskúšať. 

Catrice SOS gél na akné. Catrice už nevyrába iba produkty na líčenie, ale venuje sa starostlivosti o pleť. Veľmi dobrým dôkazom je tento SOS gél na akné. Mne sa veľmi osvedčil, funguje no a stojí pár eur. Myslím, že viac netreba dodať. 

DEKORATÍVNA KOZMETIKA

V roku 2023 u mňa jednoznačne kraľovala. Jednak mi došli mnohé typy produktov a zároveň sa prestali vyrábať. A tiež je pravda, že som akosi presedlala aj čo sa týka riaseniek. Dlho som striedala dve obľúbené a tento rok som si zamilovala úplne iné. 

Riasenka Max Factor 2000 Calorie je prevratne ľahká riasenka. Mimochodom, už mám doma dve náhradné balenia. Riasenky som v roku 2023 testovala celkom dosť a takmer všetky mi sadli. Táto je však skutočne jedinečná a ja len dúfam, že tak dlho ako je na trhu, tak na ňom aj ostane. Dá sa vrstviť a hlavne po odlíčení už skutočne na riasach nebude. Za mňa skutočný objav. 

Riasenka Pupa Vamp fialová je práve ten super objav, ktorému sa teším zo všetkého najviac. A mám na to viaceré dôvody. Po prvé konečne funkčná farebná riasenka, ktorej efekt je aj trochu vidieť. Po druhé konečne mi sedia Pupa produkty. No a po tretie konečne som prišla na chuť legendárnym Vamp riasenkám. Určite ich vyskúšajte, ale pozor, len tie základné, klasické. Vamp sa vyrába aj v rôznych iných variantoch, no mne sedí ten základný najviac. 

Pupa Vamp riasenka Maybelline ruz

Rúž Maybelline odtieň 240 Galactic Mauve. Ošiaľ okolo týchto Maybelline rúžov som nikdy nechápala. Dlho ma akosi nevedeli zaujať. Ani obal, ani farby, ani cena jednoducho nič. Až kým som raz na jednej mojej bývalej mentorke na instagrame neobjavila tento rúž. A bolo jasné, čo chcem. Mimochodom, farba Mauve je taká moja akutálna top farba roka. O tom inokedy, späť však k rúžu. Už mám jedno balenie minuté a kúpila som si druhé. Rúž navyše nádherne, sladko vonia, no ide o takú jemne sladkú, ale veľmi príjemnú vôňu. Pery hydratuje a to mi stačí. Nejde o nič, čo dlho vydrží, ale na tú reaplikáciu sa v prípade jeho vône budete fakt tešiť. 

Alverde vosková ceruzka na obočie je typovo ten produkt, kde som musela hľadať náhradu. Jednak Maybelline Fiber Filler dlhé roky už neexistuje, a ako náhradu som našla voskovú ceruzku Catrice. Tá tiež dožila na kozmetickom trhu. Táto je však efektom aj cenou rovnaká, dokonca aj farbou a studeným podtónom. Obočie máte okamžite hotové a môžete vyraziť do bežného dňa. 

Max Factor korektor pod oči Radiant Lift príbehovo je to kópia predošlého odstavca. No a tu mám obavy, či s výrobou Max Factor nekončí. Musím si spraviť zásoby, no každopádne som unesená. Vyhovuje mi farba, rozjasnenie, výdrž a dokonca aj tá aplikačná hubka. Viem, že toto nesedí každému, ale v prípade tohto produktu je jednoznačne skvelá, mäkká a tým pádom maximálne vhodná pre oblasť očného okolia. 

Tak a sme na konci. Toľko čo sa týka mojich top produktov. Mohla som vám sem len suchopárne nahádzať linky, ale kto by to čítal však? Mňa samú takéto zhodnotenia iritujú. Nebaví ma len preklikávať minulé články. Objavila som toho vcelku veľa nového, hlavne sa mi rozšírili možnosti čo sa týka riaseniek. A tiež čo sa týka pleťových krémov. Neverila som, že sa presuniem od nonstop striedania krémov Weleda a Havlík k nejakým iným. A že nebudú iba čisto prírodné, to som teda netušila vôbec. Verím, že sa vám dnešný článok páčil a ja idem s blogom pokračovať tak, ako ste u mňa zvyknuté. Našla som aj nejaké beauty prepadáky, na tie sa pozrieme najbližšie.

Ktorú kategóriu produktov ste si minulý rok najviac kupovali?


 

Komentáre

  1. Ahoj, nejvíc jsem vloni kupovala pečující kosmetiku a to asi všechny její kategorie neb mám docela spotřebu.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.